Författarna

Jenny Håkansson är en inbiten orienterare med ett förflutet som elitlöpare och med några landskamper i bagaget. Hon är särskilt intresserad av orienteringsteknik och har ett stort hjärta för barns och ungdomars idrottande, bland annat som ungdomstränare i OK Orion. Jenny är utbildad lärare i bland annat ämnet idrott och hälsa och sin pedagogiska kompetens har hon användning för i sin projekttjänst på Svenska Orienteringsförbundet. Jenny har arbetat i huvudsak med utveckling av förbundets utbildningar och hon har även skrivit ”Full koll – från grön till gul” samt Idébanken som består av övningsförslag för orienteringsteknisk inlärning. I den här produktionen har Jenny som projektledare/beställare ansvarat för helheten och skrivit kapitlet Grunder samt skapat övningar och exempel.

Peter Öberg är före detta landslagslöpare i orientering med ett antal internationella mästerskapsmedaljer. Peter är intresserad av såväl teknik som orienteringsteknik, vilket medfört att han ständigt använder nya tekniska hjälpmedel i sin strävan att utveckla orienteringssporten. Peter har haft uppdrag som tränare på LiU Elitidrott och FoU-koordinator på Svenska orienteringsförbundet. Han har även varit med och skrivit böckerna ”Orientera för att lära sig träna”, ”Orientera för att tävla” samt ”Full koll 2 – från orange till violett”. I den här produktionen har Peter skrivit innehållet till kapitlet Verktyg och skapat exemplen som hör till det.

Emma Johansson är före detta landslagslöpare i orientering med ett antal internationella mästerskapsmedaljer. Emma har även skördat fina framgångar tillsammans med sina klubbkamrater på de stora stafetterna. Emmas drivkraft är att försöka se utmaningar och möjligheter istället för problem. Några av Emmas egenskaper är eftertänksamhet och förmåga att strukturera, vilka hon utnyttjat i sin elitsatsning. I den här produktionen har Emma skrivit innehållet till kapitlet Genomförande.

Gustav Bergman är aktiv landslagslöpare med mångårig erfarenhet av att förbereda sig inför och delta på internationella mästerskap. Gustav gillar att gå på djupet i det orienteringstekniska utförandet och lämnar inget åt slumpen när det kommer till att analysera genomförandet i så väl träning- som tävlingssituationer. Från och med hösten 2019 kommer Gustav att arbeta deltid med att hjälpa orienteringselever på ett av landets orienteringsgymnasier att nå så långt de kan i sin satsning. Gustav har skrivit kapitlet Det lilla extra.