Steg för steg

På det här första steget i din ryttarutveckling är det stort fokus på hästens omvårdnad och att befästa grunderna i ridningen.

Det går inte att nog poängtera värdet av en bra sits, balans och följsamhet. Med de delarna på plats har du alla förutsättningar att lära dig inverka på rätt sätt. Väl utbildade, lämpliga hästar som tillsammans med ridläraren eller tränaren guidar dig rätt, är en annan framgångsfaktor.

Göra- och klara-utmaningar

För att kunna följa din egen utveckling har vi listat ett antal saker som du bör göra och klara av allt eftersom. Vi kallar dessa "Göra- och klara-utmaningar". Det är du själv som håller koll och registrerar din utveckling i takt med att du testat nya saker. Alla utmaningar hittar du under respektive ryttarmärke samt under "Göra och klara - Fysträning".

När du tränat på och gjort en utmaning fyller du i att du genomfört utmaningen. När du prickat av hela listan har du en bra grund att bygga vidare på och ta nästa steg i din ryttarutveckling.

Quiz

I quizen stämmer du av att dina teoretiska kunskapar travar i takt med det du lär dig i praktiken. Siktar du på ryttarmärken, är det perfekt att göra våra quiz för att säkerställa att du har kollen som krävs för att klara det teoretiska provet som ingår i märkestagningen.

PS. Du kan med fördel göra quizen flera gånger, eftersom frågorna varierar lite från gång till gång. Varje utmaning kan du också träna på flera gånger. Fyll i varje gång du tränat på utmaningen samt bocka för när du klarat den.