Om produktionen

Idrottens föreningsledarutbildningar

Introduktionsutbildning för föreningsledare är den första utbildningen i det framtida utbudet som går under namnet Idrottens föreningsledarutbildning, och som arrangeras av SISU Idrottsutbildarna. Idrottens föreningsledarutbildning är ett antal idrottsövergripande utbildningar för dig som föreningsledare, oavsett vilken idrott du tillhör. 

Sedan 2008 har SISU Idrottsutbildarna erbjudit idrottsövergripande utbildningar för föreningsengagerade i form av Idrottens föreningslära – grund (Pärmen) och idrottens föreningslära – fortsättning (Boxen) Utbildningar baserade på dessa material kommer tills vidare att genomföras i våra 19 distrikt, men fasas ut i takt med att nya utbildningar och material lanseras.

Läs mer om vilka utbildningar som våra distrikt erbjuder på vår hemsida: www. sisuidrottsutbildarna.se. 

I det framtida utbudet kommer det att finnas följande steg: Introduktion – Grund – Fortsättning. Nästa utbildning inom ramen för det framtida utbudet är Grundutbildning för föreningsledare och beräknas lanseras hösten 2021.

SISU Idrottsutbildarna – idrottsrörelsens utbildningsorganisation

SISU Idrottsutbildarna finns över hela landet och är ett stöd och en resurs för alla idrotter på såväl förbunds- som distrikts- och föreningsnivå kopplat till utbildning och utveckling. Att vi finns på olika nivåer och över hela landet ger våra medarbetare en unik inblick i vad som är på gång inom idrotten, inom ditt förbund och vad som kan påverka just din förening.

Kontakta gärna SISU Idrottsutbildarna så hjälper vi er att utvecklas. Tillsammans gör vi ditt förbund och din förening starkare.

Förlaget SISU Idrottsböcker är en del av idrottsrörelsen

Böcker och andra produktioner i vårt sortiment bidrar både till att utveckla elitidrotten och till att förbättra livskvalitet och hälsa hos den breda allmänheten. Författare till våra material är, Tränare med outsinlig energi, sjukgymnaster med enorm precisionskunskap och forskare som ägnar sitt liv åt att ifrågasätta gamla sanningar för att göra det lite, lite bättre för framtidens idrottare. Vårt uppdrag som idrottens förlag är att samla in den kunskap som är förvärvad genom forskning och decennier av praktisk erfarenhet och göra den tillgänglig för er.

På sisuidrottsbocker.se kan du se hela vårt sortiment, läsa mer om oss och våra författare.

Bosöns Idrottsfolkhögskola

Bosöns Idrottsfolkhögskola är Idrottsrörelsens egen skola där bland annat framtida ledare och tränare utbildas. Pedagoger från Folkhögskolan medverkar i utvecklingen av tränarutbildningen men även i andra utvecklings- och förändringsarbeten inom den svenska idrottsrörelsen.

Här kan du läsa mer om Bosön.

Medverkande i produktionen

Tack till:

Håkan Flank som tagit en del av fotografierna.

Filmriding som producerat miljö- och grafiska filmer.

Petrovski Productions som producerat intervjufilmerna